"Petőfi 200"

2023. június 17.

     
ROLAND Kerékpáros teljesítménytúra jótékonysági felajánlással

   Tour de Alföld

Háromszáz kilométer két keréken, ellenőrző és frissítőpontokkal kiírt útvonalon, meghatározott szintidőn belül. 

A képre kattintva azok nagyban megnyílnak és letölthetőek. (Fotók: epyx.hu)

A képre kattintva azok nagyban megnyílnak és letölthetőek. (Fotók: epyx.hu)

 • A kedvezményes nevezési díj: 13.000 Ft

  2023. március 31 -ig

 • Nevezési díj: 15.000 Ft

  2023. április 30 -ig

Figyelem!

A rendezvény zártkörű, kizárólag érvényes (befizetett) nevezéssel rendelkező állhat rajthoz! A rajtszám használata kötelező, TILOS a kísérő kerékpáros a rajtnál és később a mezőnyben!  Kísérő kocsi megengedett a mezőny mögött,

Kedves leendő és újonnan induló Tour de Alföld “családtagok”!

A Roland Sportrekreáció hagyományként, immár harmadik alkalommal hirdeti meg a „Tour de Alföld” kihívást, az ország leghosszabb egynapos, magyar eredetű kerékpáros teljesítménytúráját, mely 2023. június 17-én kerül megrendezésre. A korai nyárnak köszönhetően ilyenkor mutatja az Alföld legszebb arcát, mikor is a táj virágoktól pompázik. Az útvonal érinti hazánk két legnagyobb folyóját, ezáltal egy napon belül a Duna és Tisza panorámáját is megcsodálhatjuk a túra során. 

 Szintidőn belüli teljesítés estén jutalmad a dicsőség mellett egy különleges befutóérem, oklevél, valamint a neved felkerül a „Hírességek Csarnoka” hivatalos tablóra. Szintidőn kívül teljesítés esetén kizárólag emléklap várja a célba érkezőket. Az esemény után ABC sorrendben kerül kiírásra a beérkezők névsora és időeredménye.

2023. évben ünnepeljük Petőfi Sándor 200. születési évfordulóját, melyre eseményünket építjük. A kihívást sikeresen teljesítők részére ezen alkalomból egy különleges „Petőfi 200” befutóéremmel készülünk.

A nevezési díjból 1500 Ft kerül felajánlásra az „Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért” részére. Az alapítvány célja a fogyatékkal élő fiatalok felkutatása, motiválása és a pályafutásukban már eredményes parasportolók támogatása. Az alapítvány kapcsolattartója és egyben a Tour de Alföld rendezvényünk tiszteletbeli nagykövete és a rajt ceremónia díszvendége Boronkay Péter többszörös Világ-és Európabajnok, Riói paralimpikon triatlonista, a Magyar Triatlon Szövetség Paratriatlon Utánpótlás- és Válogatott Szövetségi kapitánya.

Az előző évhez hasonlóan, a nevezési felületen az általatok megadott egyedi névvel, vagy becenévvel ellátott és a kerékpár elejére kötelezően felrögzítendő rajtszámmal halad a mezőny. Kiosztásuk az érvényes nevezés sorrendjében történik, automatikusan részt vesznek a reggeli és az esemény utáni ajándéksorsolás játékon. 

A visszatérő vendégeinknek a PamutLabor, mint kiemelkedő támogatónk által készített „Tour de Alföld” ajándék pólóval köszönjük meg a rendezvényhez való hűségüket! A póló látványterve megtekinthető az itt található képgalériában és a rajtcsomaggal együtt vehető át..

Természetesen, akik jelenlétükkel most tisztelnek meg bennünket első alkalommal, szintén büszke tulajdonosai lehetnek az egyedi tervezésű pólónak és megrendelhetik az info@pamutlabor.hu e-mail címre küldött e-mailben, a tárgyban Tour de Alföld megjelöléssel. A PamutLabor biciklis mintákat is forgalmaz, ezeket az alábbi linken tudjátok megrendelni:  https://pamutlabor.hu/shop/biciklis/

Örömmel tudatjuk veletek, hogy a célban egy „büszkeség fal” fotó pont várja a sikeresen teljesítőket! Itt lehetőségetek lesz a kiérdemelt medállal és oklevéllel megörökíteni a büszke pillanatot.

A kihívásra olyan érdeklődőket várunk, akik már sikeresen próbára tették magukat egy-egy hosszabb 100-200 km-es egynapos túrán és határaikat tovább feszegetnék, új egynapos egyéni rekordot döntenének meg. Emellett várjuk vissza az előző években rajthoz álló kerékpáros Tour de Alföld „családtagjainkat”, valamint az amatőr, avagy igazolt sportolók köréből az extrém távokat kedvelőket.

A rendezvény nem verseny, így sorrendet nem hirdetünk, de a „Hírességek Csarnokában” a sikeres teljesítők mellett külön szerepeltetjük a mindenkori pályacsúcsot tartó urat és hölgyet. Jelenleg a fiúk között Adorján Bence 9 óra 57 perc és a hölgyeknél Benkő Barbara 10 óra 17 perc bruttó idővel vezeti a „gyorslábúak” táborát.

A 6 kilométeres közös lassú rajtot követően, a kivezető kerékpárút végétől mindenki önállóan teljesítheti a kihívást, vagy csatlakozhat a 22-25 km/h átlagtempóban haladó szervezői mezőnyhöz, ahol a helyes útvonallal és szélárnyékkal segítünk.

 Rajtcsomag átvétel:

 A nagy létszámra való tekintettel 2 napra osztottuk a kiosztását!

 Megkérjük a Kecskemét és környékén lakókat, hogy csütörtökön 16-19 óra között (Június 15.) jöjjenek a Labirintus pizzériához ( Kecskemét, Kéttemplom köz 2.) beregisztrálni és átvenni a rajtcsomagot! ( a CÉL helyszíne)

 Előző nap a szállásra érkezőknek a regisztrálás és rajtcsomag átvétel pénteken 16-19 óra között (Június 16.) a Kecskemét, Kéttemplom köz 2. szám alatt található Labirintus pizzériában (a cél helyszíne).

 A rajt előtt már nagyon kevés időnk lesz, kérünk mindenkit lehetőség szerint csütörtökön és pénteken átvenni a rajtcsomagot!!! 

Átvétel után a rajtcsomagban található kedvezményes kuponnal tudtok ott helyben vacsorázni a Labirintus Pizzériában! Hosszú kihívás lesz, érdemes feltölteni a szénhidrát tartalékokat!

 Rajt előtti program:

 • 4.40-5.40 gyülekező, regisztráció és rajtcsomag átvétel
 • 5.40-6.00 szervezői köszöntő, adomány átadás, ajándéksorsolás
 • 6.00 Boronkay Péter elrajtoltatja a mezőnyt

A túra leírása:

A teljesítménytúra alacsony forgalmú közúton, illetve kiváló minőségű kerékpárúton halad az Alföld legszebb tájait bemutatva.

A közös lassú rajt után Kecskemétet elhagyva Izsák irányába haladunk, majd Petőfi Sándor költőnk Kiskőrösön található szülőházát érintve folytatjuk utunkat az alföldi borvidék gyöngyszemeként ismert hajósi pincesor felé. Sükösdre érkezve az első ellenőrző állomáson finom pizzaszelettel vendégelnek meg bennünket a Don Roberto pizzériában. Az ital és kávéfogyasztás önköltséges. Ezt követően Bajára érkezünk, ahol a 104 km-nél található körforgóból a Bajaszentistváni kihajtót követve (nem Baja kihajtó!) gurulunk tovább és érkezünk meg a második ellenőrzőponthoz. A Duna Sugovica találkozásánál lévő Türr István kilátónál fogad bennünket egy Tour de Alföld feliratú pólót viselő segítő, akinél érvényesíteni kell a túrakártyát. Itt ajándék só utánpótlással kedveskedünk nektek. Ezután a Baja-Szeged szakaszt bicikliúton tesszük meg. Figyelem! Szeged előtt fokozottan veszélyes átkelőhöz érkezünk, a 205. km-nél a felüljárón legurulva ahol át kel kelni a forgalmas úttesten a bal oldali kerékpárútra! A nagy forgalom miatt itt kötelező a megállás! A harmadik ellenőrző pontnál szintén egy segítő igazolja a megtett távot. Őt a tiszai híd melletti Móra Ferenc múzeum előtti téren találjuk meg. A túrakártya érvényesítését követően egy az előző évekhez képest új útvonalon, a Csongrádi sugárúton haladunk tovább és elérkezünk a bal oldalon található Pizza Monster Streetfood & Grill étteremhez (nem kötelező ellenőrzőpont), ahol megvendégelünk benneteket egy adag finom étellel. Az ital és kávéfogyasztás önköltséges. A rajtcsomagban találjátok majd az ételfogyasztásra jogosító kupont.    A túrakártya érvényesítését követően megvendégelünk benneteket egy finom étellel, melynek részleteiről hamarosan beszámolunk. Miután csillapítottuk éhségünket, folytatjuk az utat a Pusztaszeri Tájvédelmi körzeten keresztül a Pusztaszeren található Pálya vendégházig. A negyedik ellenőrzőponton zsíros kenyérrel fogadnak bennünket. A túrakártya érvényesítése után folytatva a kihívást, az első kereszteződésnél balra fordulva, Kiskunfélegyházán áthaladva érkezünk Kecskemét gyönyörű főterén található Labirintus pizzériába, ahol ajándék üdítővel várják a célba érkezőket. Ne feledkezzetek meg beváltani a kedvezményre jogosító pizza kuponokat, melyet a rajtcsomaggal együtt adunk át.

 • rendezvény szervezője: Roland Sportrekreáció (Tóth Roland)
 • össztáv: 305 km ( ebből össz. bicikliút 170 km )
 • szintemelkedés: 450 m  (grafika a galériában)
 • szintidő: 18 óra (06-24.00)
 • nehézségi fokozat: közepesen nehéz
 • átlagos útminőség: 4/5  ( Szektor grafika a galériában)
 • a rajt helyszíne: Kecskemét, Auchan parkoló
 • a cél helyszíne: Labirintus pizzéria Kecskemét, Kéttemplom köz 2.
 • gyülekező, rajtcsomag átvétel: 4.40-5:40 között
 • a rajt időpontja: 2023. június 17. szombat 6.00 óra
 • Az autóval érkező túrázóknak célszerű ingyenesen a városközpontban parkolni, hiszen a cél helyszíne is ott található.

Túra útvonala:

KecskemétÁgasegyháza – Izsák – Kiskőrös – Kecel – Császártöltés – Sükösd – Érsekcsanád – Baja – Csávoly – Mórahalom – Szeged – Sándorfalva – Ópusztaszer – Pusztaszer – Kiskunfélegyháza – Kecskemét


Ellenőrző és frissítő pontok:

 1. Sükösd 96 km-nél Don Roberto pizzéria (ajándék pizzaszelet) Sükösd, Hősök útja 1.
 2. Baja 110 km-nél Duna Sugovica találkozásánál lévő Türr István kilátó (ajándék sóutánpótlás) 10 és 14 óra között lehet a túrakártyát érvényesíteni a segítőnél
 3. Szeged 214 km-nél Móra Ferenc múzeum mellett található tiszai híd lábánál – Szeged, Roosevelt tér 1-3. 13 és 19 óra között lehet a túrakártyát érvényesíteni a segítőnél.  A frissítés nem az ellenőrző pontnál található, hanem útvonalunkat folytatva a közeli Csongrádi sugárút bal oldalán lévő Pizza Monster étteremben látjuk vendégül a TdA résztvevőit. (Nem kötelező megálló)
 4. Pusztaszer 253 km-nél Pálya vendégház Pusztaszer, Kossuth u. 75. (ajándék zsíroskenyér)
 5. Kecskemét 305 km-nél Labirintus pizzéria -cél Kecskemét, Kéttemplom köz 2. (ajándék üdítő és kedvezményre jogosító pizza kupon)

(A letölthető GPX útvonal elérhető!)


Nevezés:

Részvételi szándékodat a nevezési felület kitöltésével jelezheted, mely a nevezési díj befizetésével válik véglegessé. Erről visszaigazolást küldünk. Előfordulhat, hogy a promóciók, spam vagy egyéb mappába érkezik, ellenőrizzétek!

 • Nevezési határidők:
 • A kedvezményes nevezés határideje:  2023. március 31. – 13.000 Ft
 • Nevezési határidő: 2023. április 30. – 15.000 Ft

 • Nevezési díjat banki átutalással lehet megfizetni, helyszínen történő nevezésre nincs lehetőség.
 • Utaláshoz szükséges adatok: Tóth Roland OTP Bank 11773322-01883224
 • A felelősségi nyilatkozat tudomásulvétele után lehet részt venni rendezvényünkön, melynek tényét a túra reggelén (a túrakártya átvételekor) aláírással kell igazolni.
 • Nevezési díjat nem áll módunkba visszafizetni, azonban április 30-ig átruházhatóak előzetes egyeztetést követően.

A nevezési díj megfizetésével egyidejűleg elfogadod a nevezési feltételeket, hozzájárulsz neved és időeredményed szerepeltetéséhez a sportrekreacio.hu honlapon. A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek. Megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket. Kijelented, hogy a teljesítménytúrán a KRESZ szabályai betartása mellett saját felelősségedre veszel részt. Elfogadod, hogy a szervező semmilyen felelősséget nem vállal a túra során bekövetkező esetleges balesetért, egyéb károkért, így vele szemben anyagi, vagy egyéb jellegű kártérítési igény nem érvényesíthető.

 Rendezvényünk hivatalos szállásadó partnere a városközpontban, a céltól alig 100 méterre található Aranyhomok Business-City Wellness Hotel. A vidékről érkező vendégeink számára nem csupán kedvezményes szobafoglalást, hanem a kerékpárok elhelyezésére alkalmas, kamerával ellátott elkülönített termet is biztosítanak. Természetesen az erkélyes szobákba is engedélyezik a kerékpárok elhelyezését.

Azon vendégeink között, akik élnek ezzel a lehetőséggel, kisorsolunk egy kétszemélyes egy éjszakára vonatkozó ajándékutalványt szállásadó partnerünk jóvoltából, melyet egy éven belül lehet beváltani a kecskeméti Aranyhomok  Business-City Wellness Hotelben. ( Akár a következő Tour de Alföld alkalmával.)

A kedvezményes szobafoglalást közvetlenül a szállodának címzett levélben, vagy telefonon kezdeményezhetitek.

E-mail:  recepcio@aranyhomokhotel.hu

Telefon: 76/503-730

Újdonság!

 Habár technikai értelemben a túra továbbra is önellátó, a harmadik „Tour de Alföld” kihívás már szervíz szolgáltatást is biztosít. A rendezvény hivatalos szervíz partnere a kecskeméti SzabóKeró. A mezőnnyel együtt haladva, egész nap teljes körű szolgáltatást biztosít Szabó Roland, akinek elérhetőségét a rajtcsomagban találjátok a „Szervíz ügyelet” kártyán (képgalériában is megtekinthető). A javításhoz szükséges időt (hívástól a javítás befejezéséig) nem számítjuk bele a szintidőbe, arról igazolást ad a szervizelést végző partnerünk. Az igazolást le kell adni a célban! A helyszínen számla ellenében tudjátok kifizetni a javítási költségeket (Netbank, készpénz).

Ezen kísérleti fejlesztést abból a célból vezettük be, hogy a javítható műszaki meghibásodás ne gátolja a sikeres teljesítést.

Meglepetéseink a teljesség igénye nélkül:

Reggeli ajándékok a rajt előtt:  ( Képgalériában is )

– Kisorsolásra kerül egy kétszemélyes egy éjszakára vonatkozó ajándékutalvány szállásadó partnerünk jóvoltából az idén ott szobát foglalók között, melyet egy éven belül lehet beváltani a kecskeméti Aranyhomok Business-City Wellness Hotelben. (Akár a következő Tour de Alföld rendezvény alkalmával.) 

– Idén is díjazzuk a legfiatalabb vendégünket egy Bikefun kerékpáros szemüveggel, legidősebb kerékpáros indulónak egy bor és kávé különlegességgel kedveskedünk  Boronkay Péter felajánlásából.

– A kecskeméti Bringacentrum jóvoltából 5.000 Ft értékű vásárlási utalványt sorsolunk ki a Facebookon aktív, eseményt megosztók között.

– Kisorsolunk minden vendégünk között egy szerencsést, aki 2 fő részére szóló  kalandot élhet át a csodás Bükk hegységben az E-Tekergők HÁZA jóvoltából, szállással és vezetett e-bike túrával.

Esemény utáni ajándékok:   ( Képgalériában is )

 – Minden sikeres célba érkező között kisorsolunk egy Rudy Rush kerékpáros sisakot Boronkay Péter felajánlásával.

– Idén is hirdetünk fotópályázatot a „legjobb Tour de Alföld pillanatképek” címmel. A győztes a kecskeméti Bringa Centrum jóvoltából 10.000 Ft értékű vásárlási utalványt nyer. Készítsetek a túra napján szép tájképeket, vicces, kreatív fotókat és küldjétek be az esemény utáni héten címünkre ( rolandrekreacio@gmail.com ), hogy részt vehessetek a sorsoláson és bekerüljenek a közös képgalériába! 

– Továbbá „Lelkes szurkolóim vannak” pályázaton értékes ajándékutalványt kap a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház jóvoltából az a résztvevő, akit hozzátartozói, barátai „Tour de Alföld” feliratot is tartalmazó transzparenssel biztatnak a túra ellenőrző pontjain vagy akár otthonról beküldött fotókkal címünkre:  rolandrekreacio@gmail.com

– A rendezvény hivatalos szervíz partnere a kecskeméti SzabóKeró jóvoltából   3 db 10.000 Ft-os vásárlási utalványt sorsolunk ki sikeresen teljesítő férfi és női kategóriában valamint szintidőn túl beérkezők között. Az utalványokat a hamarosan induló SzabóKeró webáruházban lehet majd beváltani. 

A célba nem érkező vendégünk között kisorsolunk egy „vigaszdíj ajándékcsomagot Boronkay Péter felajánlásával. 

A részvétel feltételei:

 • A túra teljesítésére csak a meghirdetett időpontban van lehetőség.
 • Kísérő kerékpáros TILOS, kísérő kocsi megengedett.
 • Külön sportorvosi engedély nem szükséges, mindenki saját felelősségére indul.
 • 14 és 18 év között szülői beleegyező nyilatkozat szükséges.
 • Minden kerékpár típus engedélyezett (p. fekvő, időfutam, országúti, trekking stb.) egyetlen kikötés, hogy a jármű kizárólag emberi erő által haladhat. 
 • A nevezési díj az alábbiakat tartalmazza: jótékonysági adomány, sorsoláson való részvétel, oklevél és érem (sikeres teljesítés esetén), túrakártya, frissítések, Baja és Szeged 50-50 km-es körzetében szervizháttér,kedvezményes szálláslehetőség és igény szerinti túravezetés a szervezői mezőnyben.
 • A frissítőpontok meghatározott nyitvatartással üzemelnek.
 • A túra önellátó jellegű, a nevezési díj frissítést csak részben tartalmaz, arról a résztvevőnek kell gondoskodni.
 • A sportrendezvényen való részvétel elengedhetetlen feltétele, hogy a túrázó rendelkezzen a teljesítéshez szükséges állóképességgel, erőléttel, továbbá a kerékpár műszaki állapota megfelelő legyen. A jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, kerékpárja jó műszaki állapotban van, a részvételre alkalmas.
 • A szervezők fenntartják a jogot, hogy a biztonsági szempontból nem megfelelő állapotú kerékpárost (alkoholos, kábítószeres befolyásoltság alatt áll stb.) és biztonságos közlekedésre alkalmatlan kerékpárral érkezőket (pl. nincs fék) mindenféle indoklás nélkül kizárják a túráról! Részükre a nevezési díjat nincs módunk visszatéríteni!
 • A túra a közúti közlekedés fenntartása mellett zajlik, ezért a KRESZ szabályainak betartása kötelező!
 • Fejvédő használata kötelező! A KRESZ szabályainak megfelelően, első és hátsó lámpa, fényvisszaverő (láthatósági) mellény használata sötétedés után és rossz látási viszonyok között kötelező! Ezen kívül ajánlott tartalék belsőt, pumpát is magaddal hoznod, defekt bármikor előfordulhat.
 • A résztvevők a kijelölt útvonalon kötelesek haladni. Az ellenőrzési pontokon való áthaladás és a túrakártya érvényesítése kötelező.
 • A túrát minden időjárási körülmények között megrendezzük. Az esetben, ha a kedvezőtlen időjárás már veszélyezteti a túrázók biztonságos, balesetmentes közlekedését, új időpontot hirdetünk. Amennyiben az új időpont nem felel meg, úgy a befizetett nevezési díjat egy későbbi rendezvényre történő jelentkezésnél jóváírjuk.
 • A túrán Magyarország autós térképe a mérvadó.
 • Esetleges sérülést, illetve a túra feladását a megadott telefonszámokon mindenképpen jelezd felénk! Műszaki probléma elhárítása (pl. defekt) önálló feladat (ha mégis megoldhatatlan technikai gondod akad, a megadott telefonszámokon értesítsd a szervezőket!)
 • A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videófelvételek külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek. Megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.
 • Bármilyen kérdésed van a rendezvénnyel kapcsolatban a rolandrekreacio@gmail.com elérhetőségen felteheted.

Várunk szeretettel! A jó hangulatú bringás élményt és a csodás panorámával kápráztató útvonalat garantáljuk!

Weboldal: sportrekreacio.hu

E-mail cím: rolandrekreacio@gmail.com

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁ

A nevezési határidő
2023. április 30 -án lejárt!

Nevezés már nem lehetséges!
NEVEZÉS:
Számlához:
A nevezés a nevezési díj átutalásával válik érvényessé. Az utalást követően visszaigazolást küldünk.
LETÖLTÉSEK
Ellenőrző pontok
Ellenőrző pontok
Galéria 1.
Kövess minket a Facebookon!
A RENDEZVÉNY TÁMOGATÓI