ROLAND SPORTREKREÁCIÓ

Bemutatkozás

RolandTóth Roland vagyok, az Ön leendő sportoktatója, táplálkozási és életmód tanácsadója, amennyiben készen áll arra, hogy kezébe vegye az életét és megvalósítsa a céljait az egészséges, sportos életmód jegyében.

Ezúton mutatom be sikertörténetemet:

Már gyerekkoromban is nagy érdeklődést mutattam a sportok iránt, melyek közül leginkább a karate ragadott magával. Több, mint tíz éven át űztem szenvedéllyel és ez a kitartás számos sikert hozott számomra. Országos bajnokként búcsúztam el a tatamitól, több ezüst- és bronzérem büszke tulajdonosa lehetek. Ezt követően jó néhány sportágat megismertem, hosszabb-rövidebb időre kitartottam egy-egy mellett, így mindvégig sikerélménnyel gazdagodtam a sport által.

A felnőtt élet sajátosságai, mint például a munka, család, a társasági élet, kevés időt és lehetőséget adott arra, hogy harmincadik életév betöltése után is folytassam a mozgásban gazdag életvitelt. Utólag jól tudom, hogy ezek részint csak egyszerű kifogások. A sok ülőmunka, a rossz életvitel meghozta a hatását. Túlevő lettem, elhíztam, a mérleg nyelve 120 kg fölé kúszott. Nehezemre esett a mozgás, a közérzetem is romlott, önbizalomhiányban szenvedtem. Bizonyos voltam abban, hogy azonnali életmódváltást kell megkezdeni ahhoz, hogy ismét önmagamra találjak és az egészségi állapotom is normalizálódjon.

Első lépésként a dohányzással és alkoholfogyasztással hagytam fel, hiszen ezek nem voltak beilleszthetők egy egészséges életbe. Hatalmas akaraterő kellett ahhoz, hogy egy tollvonással, végleg megszabaduljak eme káros szenvedélyeimtől. Megtettem! Közel hét éve nem élek alkohollal és nikotinnal.

Szobabiciklivel szoktattam hozzá szervezetemet az újbóli mozgáshoz, ami igen nehezemre esett az első néhány hónapban. Lassan részemmé vált ismét a sport, melyhez erőt az aktív élet emlékeiből és a lassan kibontakozó változásból merítettem.

Mindeközben egyre többet foglalkoztam a tudatos táplálkozással, szakirodalmakat, kutatási anyagokat olvasgattam és ezek alapján éltem mindennapjaimat.

Fentiek kombinációja egy viszonylag lassú, de folyamatos fogyást eredményezett. Sikerként éltem meg az eredményességemet, boldog voltam és újra hittem önmagamban.

Idővel lecseréltem a szobabiciklit országúti kerékpárra és egyre jobban élveztem a szabadban történő sportolás örömeit. Azóta számos amatőr versenyen állhattam dobogón, néhány alkalommal aranyéremmel is büszkélkedhettem. 2021-ben megalapítottam a Roland Sportrekreáció vállalkozást, melynek keretében sportoktatással, táplálkozás és életmód tanácsadással és sportrendezvények szervezésével foglalkozom. 2021-ben meghirdettem egy nagyszabású kihívást „Tour de Alföld” néven, mely jelenleg az országúti kerékpározás kategóriában a leghosszabb egynapos teljesítménytúrának számító jótékonysági felajánlással összefüggő, immár országos elismertséggel bíró sportrendezvény. 

A megszokott egészséges étkezés és rendszeressé váló mozgás mellett észrevétlen „olvadtak” le rólam a kilók, a több évnyi kitartó munka és életmódváltás eredményeképp közel 40 kg-os testsúly csökkenést tudhatok magaménak!

Szakirányú tudásomat tovább bővítettem a Budai Sportoktató Akadémián, ahol Sportoktató szakképzettséget szereztem sportrekreáció sportágban, majd később a nemzetközileg elismert Weider Professional Fitness Trainer Iskola Életmód és táplálkozás tanácsadó, valamint Sporttáplálkozás, táplálék kiegészítés szakon végeztem kimagasló eredménnyel.

Első referenciám önmagam „átprogramozása”, hiszen teljes életmód váltással, rendszeres sportolással, helyes táplálkozással, tartós 40 kg-os testsúly csökkenéssel és nem utolsó sorban egészséges orvosi leletekkel támaszthatom alá szemléletemet, miszerint soha nem késő változtatni helytelen életmódunkon!

A több éves tapasztalat és szakmai tudás átadásával kívánok segíteni azoknak, akik ehhez fogható sikereket szeretnének átélni és hasonló célokat tűztek ki maguk elé.

Célom, hogy segítséget nyújtsak azoknak, akik tartós változást, fogyást szeretnének életükben, az ideális alak elérése érdekében hajlandóak egészségesen táplálkozni és rendszeresen sportolni.

A célirányos életmód motivációs programom legfontosabb elgondolása az, hogy az általam működtetett közösségi sportrekreációs csoportba jelentkezők személyre szabottan az iránymutatásom alapján és a csoporttagok motiváló segítségével érjék el kitűzött céljukat, ami nem más, mint az egészséges, sportos életmód.