ROLAND Kerékpáros teljesítménytúra jótékonysági felajánlással

„Tour de Alföld”​

2021. október 02. - Kecskemét

A Roland Sportrekreáció első alkalommal, egyben hagyományteremtő céllal hirdeti meg a „Tour de Alföld” kerékpáros teljesítménytúrát.

Háromszáz kilométer két keréken, ellenőrző és frissítőpontokkal kiírt útvonalon, meghatározott szintidőn belül.

A nevezési díjból 1500 Ft kerül felajánlásra az Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért részére. Az alapítvány célja a fogyatékkal élő fiatalok felkutatása, motiválása és a pályafutásukban már eredményes parasportolók támogatása. Az alapítvány kapcsolattartója és egyben a Tour de Alföld rendezvényünk tiszteletbeli nagykövete és díszvendége Boronkay Péter többszörös Világ-és Európabajnok, Riói paralimpikon triatlonista

A kihívásra olyan érdeklődőket várunk, akik próbára tennék magukat az ország leghosszabb, magyar eredetű egynapos kihívásán, túl vannak már Balaton körön és hasonló távokon és legyőznék ismert határaikat, önmaguknak bizonyítanák alkalmasságukat, függetlenül attól, hogy amatőrként, avagy igazolt sportolóként kerékpároznak.

A 6 kilométeres közös lassú rajtot követően, a kivezető kerékpárút végétől mindenki önállóan teljesítheti a kihívást, avagy csatlakozhat a 26-30 km/h tempóban haladó szervezői főmezőnyhöz, ahol túravezető és szélárnyék segíti. Szintidőn belüli teljesítés esetén befutóérem és oklevél, a szintidőn kívül teljesítőket pedig emléklap fogadja a célban. A túra nem verseny, így sorrendet nem hirdetünk, ám külön díjazzuk a leggyorsabban teljesítő férfi és női sportolókat (Alföld királya és királynője).

A teljesítménytúra alacsony forgalmú közutakon, illetve kiváló minőségű kerékpárúton halad az Alföld legszebb tájait bemutatva.


A túra leírása:

Kecskemétet elhagyva Izsákon keresztül jutunk el az első ellenőrző pontig, mely a Kiskőrösön található Petőfi Sándor szülőháza mellett van. A kihívás útvonala az alföldi borvidék gyöngyszemeként ismert hajósi pincesort érintve folytatódik, majd Sükösdre érkezve a második ellenőrző állomáson egy finom pizzaszelettel vendégelnek meg bennünket a Don Roberto pizzériában. Ezt követően utunkat a Baja-Szeged közötti bicikliúton folytatjuk, miközben megcsodálhatjuk a takaróként elterülő réteket és szántóföldeket. A harmadik frissítőponton -Szeged legkedveltebb tésztaházában csillapíthatjuk éhségünket egy-egy adag tésztával, majd a csodás Pusztaszeri Tájvédelmi körzetben található Pusztaszeren érintjük a negyedik ellenőrzőpontot a Pálya vendégházban. Az este beálltával, Kiskunfélegyházán keresztül érkezünk Kecskemét gyönyörű főterén található Labirintus pizzériába, ahol üdítővel fogadják a túrázókat a célban.

Túra útvonala:

Kecskemét – Ágasegyháza – Izsák – Kiskőrös – Kecel – Császártöltés – Sükösd – Baja – Csávoly – Mórahalom – Szeged – Sándorfalva – Ópusztaszer – Pusztaszer – Tömörkény – Pálmonostora – Kiskunfélegyháza – Kecskemét

Az útvonal navigációhoz letölthető GPX file formátumban!


Ellenőrzőpontok:
 Mindenki köteles az ellenőrzőpontokon a túrakártyát érvényesíteni !
 
 1. KISKŐRÖS 47 km-nél –  Hakan Kebab – Kiskőrös, Petőfi Sándor tér 5-6.
 2. SÜKÖSD 96 km-nél –  Don Roberto pizzéria  (ajándék pizzaszelet) – Sükösd, Hősök tere 2.
 3. SZEGED 207 km-nél –  Les Degesz Tésztaház (ajándék tésztaétel) – Szeged, Rókusi krt. 29.
 4. PUSZTASZER 244 km-nél  – Pálya vendégház – Pusztaszer, Kossuth u. 75.
 5. KECSKEMÉT 304 km-nél Labirintus pizzéria -cél (ajándék üdítő) – Kecskemét, Kéttemplom köz 2.

Adatok:
 • rendezvény szervezője: Roland Sportrekreáció (Tóth Roland )
 • táv: 304 km
 • szintemelkedés: 300 m
 • Átlagos útminőség: Kiváló
 • szintidő: 18 óra (06-24.00)  Minden túrázót fogadunk célba érkezéskor!
 • nehézségi fokozat: közepesen nehéz
 • a rajt időpontja: október 2.  szombat 6 óra
 • a rajt helyszíne: Kecskemét, Auchan parkoló
 • a cél helyszíne: Labirintus pizzéria Kecskemét, Kéttemplom köz 2.
 • gyülekező, rajtcsomag átvétel: 5:00-5:50 között

Az autóval érkező túrázóknak célszerű a városközpontban parkolni (hétvégén a parkolás ingyenes), hiszen a cél helyszíne is ott található.

Bármilyen kérdésed van a rendezvénnyel kapcsolatban a rolandrekreacio@gmail.com elérhetőségen felteheted.


Nevezés:

Részvételi szándékodat jelezd az oldalon található űrlap kitöltésével, mely a nevezési díj befizetésével válik véglegessé. Erről visszaigazolást küldünk. (Kérjük ellenőrizd a spam mappádat is!)

 • nevezési határidő: szeptember 28.(éjfélig)
 • nevezési díj: 5000 Ft (banki átutalással lehet megfizetni, helyszínen történő nevezésre nincs lehetőség)
 • utaláshoz szükséges adatok: Tóth Roland OTP Bank 11773322-01883224
 • a felelősségi nyilatkozat tudomásul vétele után lehet részt venni rendezvényünkön, melynek tényét a túra reggelén (a túrakártya átvételekor) aláírással kell igazolni.

A nevezési díj megfizetésével egyidejűleg elfogadod a nevezési feltételeket, hozzájárulsz neved és időeredményed szerepeltetéséhez a sportrekreacio.hu honlapon. A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videó felvételek külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek. Megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket. Kijelented, hogy a teljesítménytúrán a KRESZ szabályai betartása mellett saját felelősségedre veszel részt. Elfogadod, hogy a szervező semmilyen felelősséget nem vállal a túra során bekövetkező esetleges balesetért, egyéb károkért, így vele szemben anyagi, vagy egyéb jellegű kártérítési igény nem érvényesíthető.

Kell-e védettségi igazolás?

A nevezést 500 főre korlátoztuk, így jelen jogszabály értelmében NEM szükséges védettségi oltási igazolás a részvételhez! Az esetleges változásokról mindvégig tájékoztatjuk a jelentkezőket és a kiírásokban is szerepeltetjük azokat.


A részvétel feltételei:
 • A túra teljesítésére csak a meghirdetett időpontban van lehetőség.
 • Külön sportorvosi engedély nem szükséges, mindenki saját felelősségére indul.
 • 14 és 18 év között szülői beleegyező nyilatkozat szükséges.
 • Minden kerékpár típus engedélyezett (fekvő kerékpár,  országúti, trekking, stb.), egyetlen kikötés, hogy a jármű kizárólag emberi erő által haladhat.
 • A nevezési díj az alábbiakat tartalmazza: jótékonysági adomány, rajtcsomag, oklevél és emlékérem (sikeres teljesítés esetén), túrakártya, az „ellenőrzőpontok” felsorolásnál megjelölt frissítések és igény szerinti túravezetés a szervezői mezőnyben.
 • A túra önellátó jellegű, a nevezési díj frissítést csak részben tartalmaz, arról a résztvevőnek kell gondoskodni.
 • Minden résztvevő a start előtt kap egy túrakártyát, amin szerepelnek az ellenőrző pontok is. A résztvevőknek követni kell az útvonalat, attól való eltérés, rövidítés nem engedélyezett. Amennyiben letér a kijelölt útról, vissza kell mennie a letérés helyére és attól a ponttól kell folytatnia a túrát.  Az indulóknak az ellenőrző pontoknál meg kell állnia és a túra kártyába igazolást kell kérnie (Sportrekreacio.hu logo matrica) időpont meghatározással együtt. Hiányosan kitöltött túrakártya, a túrakártya elvesztése a résztvevő kizárását eredményezi. Minden induló saját felelőssége, hogy túrakártyája megfelelően legyen kitöltve.
 • A sportrendezvényen való részvétel elengedhetetlen feltétele, hogy a túrázó rendelkezzen a teljesítéshez szükséges állóképességgel, erőléttel, továbbá a kerékpár műszaki állapota megfelelő legyen. A jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, kerékpárja jó műszaki állapotban van, a részvételre alkalmas.
 • A szervezők fenntartják a jogot, hogy a biztonsági szempontból nem megfelelő állapotú kerékpárost (alkoholos, kábítószeres befolyásoltság alatt áll stb.) és biztonságos közlekedésre alkalmatlan kerékpárral érkezőket (pl. nincs fék) mindenféle indoklás nélkül kizárják a túráról! Részükre a nevezési díjat nincs módunk visszatéríteni!
 • A túra a közúti közlekedés fenntartása mellett zajlik, ezért a KRESZ szabályainak betartása kötelező!
 • A KRESZ szabályainak megfelelően fejvédő, első és hátsó lámpa, fényvisszaverő mellény használata kötelező! Ezen kívül ajánlott tartalék belsőt, pumpát is magaddal hoznod, defekt bármikor előfordulhat.
 • Éjszaka, vagy rossz látási viszonyok között, a kerékpárnak rendelkezni kell első és hátsó világítással. Ajánlott két hátsó lámpa felszerelése, amiből az egyiknek állandóan világítania kell (nem villogó üzemmód) Azok a résztvevők, akik kerékpárja nem felel meg e követelményeknek nem indulhatnak a rendezvényen. Alkonyatkor vagy rossz látási viszonyok között minden induló köteles bekapcsolni a világítás, haladjon egyedül vagy csoportosan. Ezen felül minden résztvevőnek kötelezően viselnie kell láthatósági mellényt, olyat, ami megfelel a KRESZ-ben előírtaknak. Bármilyen megsértése az éjszakai kerékpározás szabályainak azonnali kizárást von maga után.
 • A túrát minden időjárási körülmények között megrendezzük. Az esetben, ha a kedvezőtlen időjárás már veszélyezteti a túrázók biztonságos, balesetmentes közlekedését, új időpontot hirdetünk. Amennyiben az új időpont nem felel meg, úgy a befizetett nevezési díjat visszautaljuk, vagy egy későbbi rendezvényre történő jelentkezésnél jóváírjuk.
 • A túrán Magyarország autós térképe a mérvadó.
 • Esetleges sérülést, illetve a túra feladását a megadott telefonszámokon mindenképpen jelezd felénk! Műszaki probléma elhárítása (pl. defekt) önálló feladat , szervezői mezőnyben történő defekt esetén együtt megállva segítjük egymást.
 • A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videó felvételek külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek. Megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg. A túrák résztvevői elfogadják, hogy a szervezők nyilvánosságra hozhassák a személy azonosságukat és az elért idejüket az eredmény listán. A résztvevők személyes adatait nem lehet kereskedelmi célokra használni és harmadik fél számára átadni.
LETÖLTÉSEK
Nevezési térkép - Tour de Alföld
Galéria 1.
Galéria 2.
Ellenőrző pontok
Ellenőrző pontok
Kövess minket a Facebookon!
A RENDEZVÉNY TÁMOGATÓI