ROLAND Kerékpáros teljesítménytúra jótékonysági felajánlással

„Tour de Alföld”​

2022. június 18. - Kecskemét

Galéria 1.
Galéria 2.
Egész napos beszámoló
Rajt videó
Média megjelenések
Nevezés, információk

A nevezési határidő MÁJUS 31.

Előnevezés: május 20-ig.

Az eseményen az első 300 érvényes (befizetett) nevezéssel rendelkező állhat rajthoz !  Helyszíni nevezésre nincs lehetőség !

A nagy érdeklődésre való tekintettel a május 20-ig beérkező előnevezések esetében az esemény napján a célba érkezéskor kapjátok kézhez a medált, a többiekhez postafordultával juttatjuk el sikeres teljesítés esetén!

 

 Kedves leendő és újonnan induló Tour de Alföld „családtagok” !                                                           A Roland Sportrekreáció immár második alkalommal és több ponton megújult köntösben hirdeti meg a „Tour de Alföld” országúti kerékpáros teljesítménytúrát. Az előző évtől eltérően idén júniusban kerül megrendezésre az ország leghosszabb egynapos, magyar eredetű kerékpáros teljesítménytúrája. A korai nyárnak köszönhetően ilyenkor mutatja az Alföld legszebb arcát, mikor is a táj virágoktól pompázik. Az útvonal átdolgozása okán látni fogjuk hazánk két legnagyobb folyójának pazar panorámáját is, melyek határolják az Alföldön elterülő sárga napraforgó- és mélyzöld búzamezőket.

A nevezési díjból 1500 Ft kerül felajánlásra az Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért részére. Az alapítvány célja a fogyatékkal élő fiatalok felkutatása, motiválása és a pályafutásukban már eredményes parasportolók támogatása. Az alapítvány kapcsolattartója és egyben a Tour de Alföld rendezvényünk tiszteletbeli nagykövete és a rajt ceremónia díszvendége Boronkay Péter többszörös Világ-és Európabajnok, Riói paralimpikon triatlonista, a Magyar Triatlon Szövetség Paratriatlon Utánpótlás- és Válogatott Szövetségi kapitánya.

Az előző évi útvonal megújulásán túl számos meglepetéssel várjuk az indulókat.

Bevezetésre kerül (a nevezési felületen az általatok megadott) az egyedi névvel/becenévvel ellátott és a kerékpár elejére kötelezően felrögzítendő rajtszám, mely automatikusan részt vesz a reggeli ajándéksorsolás játékon.

A rajtszám kiosztása a beérkező érvényes nevezés sorrendjével azonos.

Kisorsolásra kerül az érvényes nevezések között egy szerencsés rajtnál felsorakozó induló, aki a nevezési díját nyeri vissza.

Továbbá külön díjazzuk a legfiatalabb és legidősebb kerékpárost is. Az ő nyereményük Boronkay Péter által felajánlott bor és kávé különlegesség.

Ezen túl kisorsolunk még a Nők és Férfiak között 1-1 Giro d’Italia baseball sapkát szintén Boronkay Péter Giro nagykövet felajánlásával. 

Azon visszatérők között, akik ismét megtisztelik a rendezvényünket jelenlétükkel, a közös sorsoláson felül, további ajándékot sorsolunk ki! Egy másodszor is rajthoz álló szerencsés sporttársunk a kecskeméti Bringacentrum jóvoltából 15.000 ft értékű ajándék vásárlási utalványt és egy Tour de Alföld pólót nyer. Ezzel a sorsolással szeretnénk megköszönni „hűségeteket” a rendezvény mellett.

Fentieken túl, fotópályázatot hirdetünk a „legjobb Tour de Alföld pillanatképek” címmel. A győztes a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház jóvoltából ajándékutalványban részesül. Készítsetek minél szebb/viccesebb képet a túra során, majd küldjétek be, hogy részt vehessetek a sorsoláson.

 Háromszáz kilométer két keréken, ellenőrző és frissítőpontokkal kiírt útvonalon, meghatározott szintidőn belül.

A kihívásra olyan érdeklődőket várunk, akik már sikeresen próbára tették magukat egy-egy hosszabb 100-200 km-es egynapos túrán és határaikat tovább feszegetnék, új egynapos egyéni rekordot döntenének meg. Emellett várjuk vissza a tavaly rajthoz álló kerékpáros Tour de Alföld „családtagjainkat”, valamint az amatőr, avagy igazolt sportolók köréből az extrém távokat kedvelőket.

A 6 kilométeres lassú rajtot követően, a kivezető kerékpárút végétől mindenki önállóan teljesítheti a kihívást, vagy csatlakozhat a 22-25 km/h átlagtempóban haladó szervezői mezőnyhöz, ahol a helyes útvonallal és szélárnyékkal segítünk.

Szintidőn belüli teljesítés esetén különleges egyedi befutó érem és oklevél, szintidőn kívüli teljesítés esetén emléklap várja a célba érkezőket. A túra nem verseny, így sorrendet nem hirdetünk. Az esemény után ABC sorrendben kerül kiírásra a  beérkezők névsora és időeredménye.

Előző nap érkezőknek és kecskeméti indulóknak rajtcsomag átvétel 17-19 óra között Kecskemét, Kéttemplom köz 2. szám alatt található Labirintus pizzériában (a cél helyszíne).

Rajt előtti program:

5.00-5.40   gyülekező, regisztráció és rajtcsomag átvétel

5.40-6.00   szervezői köszöntő, adomány átadás, ajándéksorsolás

6.00          Boronkay Péter elrajtoltatja a mezőnyt

A túra leírása:

A teljesítménytúra alacsony forgalmú közúton, illetve kiváló minőségű kerékpárúton halad az Alföld legszebb tájait bemutatva.

A közös lassú rajt után Kecskemétet elhagyva Izsák irányába haladunk, majd Petőfi Sándor költőnk Kiskőrösön található szülőházát érintve folytatjuk utunkat az alföldi borvidék gyöngyszemeként ismert hajósi pincesor felé. Sükösdre érkezve az első ellenőrző állomáson egy finom pizzaszelettel vendégelnek meg bennünket a Don Roberto pizzériában. Ezt követően Bajára érkezünk, ahol a 104 km-nél található körforgóból a Bajaszentistváni kihajtót követve (nem Baja kihajtó!) gurulunk tovább és érkezünk meg a második ellenőrzőponthoz. A Duna Sugovica találkozásánál lévő Türr István kilátónál fogad bennünket egy Tour de Alföld feliratú pólót viselő segítő, akinél érvényesíteni kell a túrakártyát. Ezután a Baja-Szeged szakaszt bicikliúton tesszük meg, majd a harmadik ellenőrző pontnál szintén egy segítő igazolja a megtett távot. Őt a tiszai híd melletti Móra Ferenc múzeum előtti téren találjuk meg. A túrakártya érvényesítését követően kapunk egy étkezési kupont a város legkedveltebb tésztaháza, a Les Degesz étterem jóvoltából, mely a hídtól csupán 2,5 km-re található a túraútvonalunkon. Miután csillapítottuk éhségünket egy-egy adag tésztával, folytatjuk az utat a Pusztaszeri Tájvédelmi körzeten keresztül a Pusztaszeren található Pálya vendégházig, ahol a negyedik ellenőrzőpontunk lesz. Frissítés és a túrakártya érvényesítése után folytatva a kihívást az első kereszteződésnél balra fordulva Kiskunfélegyházán áthaladva érkezünk Kecskemét gyönyörű főterén található Labirintus pizzériába. A célban üdítővel fogadják a megfáradt túrázókat.

 • rendezvény szervezője:           Roland Sportrekreáció (Tóth Roland)
 • táv:           305 km
 • szintemelkedés:           325 m
 • szintidő:           18 óra (06-24.00)
 • nehézségi fokozat:           közepesen nehéz
 • átlagos útminőség:  kiváló
 • a rajt helyszíne:           Kecskemét, Auchan parkoló
 • a cél helyszíne:           Labirintus pizzéria Kecskemét, Kéttemplom köz 2.
 • gyülekező, túrakártya átvétel: 5:00-5:40 között
 •  a rajt időpontja: június 18. szombat 6.00 óra

Az autóval érkező túrázóknak célszerű a városközpontban parkolni (hétvégén a parkolás ingyenes), hiszen a cél helyszíne is ott található.

Túra útvonala:

Kecskemét – Ágasegyháza – Izsák – Kiskőrös – Kecel – Császártöltés – Sükösd – Érsekcsanád – Baja – Csávoly- Mórahalom –Szeged – Sándorfalva – Ópusztaszer – Pusztaszer – Kiskunfélegyháza- Kecskemét

Ellenőrzőpontok:

 1. Sükösd       96 km-nél    Don Roberto pizzéria      (ajándék pizzaszelet) Sükösd, Hősök útja 1.
 2. Baja            110 km-nél  Duna Sugovica találkozásánál lévő Türr István kilátó (ajándék sóutánpótlás) 10 és 14 óra között lehet a túrakártyát érvényesíteni a segítőnél
 3. Szeged        214 km-nél  Móra Ferenc múzeum mellett található tiszai híd lábánál (ajándékkupon: Les Degesz tésztaház egy adag tésztaétel) Szeged, Roosevelt tér 1-3. 13 és 19 óra között lehet a túrakártyát érvényesíteni a segítőnél
 4. Pusztaszer  253 km-nél  Pálya vendégház (ajándék ásványvíz) Pusztaszer, Kossuth u. 75.
 5. Kecskemét  305 km-nél  Labirintus pizzéria -cél    (ajándék üdítő) Kecskemét, Kéttemplom köz 2.

Nevezés:

Részvételi szándékodat a nevezési felület kitöltésével jelezheted, mely a nevezési díj befizetésével válik véglegessé. Erről visszaigazolást küldünk.Előfordulhat, hogy a spam vagy egyéb mappába érkezik, ellenőrizzétek!

 • nevezési határidő: május 31.
 • nevezési díj: 9.000 Ft (banki átutalással lehet megfizetni, helyszínen történő nevezésre nincs lehetőség)
 • utaláshoz szükséges adatok: Tóth Roland OTP Bank 11773322-01883224
 • az oldal alján megtalálható felelősségi nyilatkozat tudomásulvétele után lehet részt venni rendezvényünkön, melynek tényét a túra reggelén (a túrakártya átvételekor) aláírással kell igazolni.

A nevezési díj megfizetésével egyidejűleg elfogadod a nevezési feltételeket, hozzájárulsz neved és időeredményed szerepeltetéséhez a sportrekreacio.hu honlapon. A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek. Megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket. Kijelented, hogy a teljesítménytúrán a KRESZ szabályai betartása mellett saját felelősségedre veszel részt. Elfogadod, hogy a szervező semmilyen felelősséget nem vállal a túra során bekövetkező esetleges balesetért, egyéb károkért, így vele szemben anyagi, vagy egyéb jellegű kártérítési igény nem érvényesíthető.

A részvétel feltételei:

 • A túra teljesítésére csak a meghirdetett időpontban van lehetőség.
 • Külön sportorvosi engedély nem szükséges, mindenki saját felelősségére indul.
 • 14 és 18 év között szülői beleegyező nyilatkozat szükséges.
 • A nevezési díj az alábbiakat tartalmazza: jótékonysági adomány, sorsoláson való részvétel, oklevél és emlékérem (sikeres teljesítés esetén), túrakártya, az „ellenőrzőpontok” felsorolásnál megjelölt frissítések és igény szerinti túravezetés a szervezői mezőnyben.
 • A frissítőpontok meghatározott nyitvatartással üzemelnek.
 • A túra önellátó jellegű, a nevezési díj frissítést csak részben tartalmaz, arról a résztvevőnek kell gondoskondi.
 • A sportrendezvényen való részvétel elengedhetetlen feltétele, hogy a túrázó rendelkezzen a teljesítéshez szükséges állóképességgel, erőléttel, továbbá a kerékpár műszaki állapota megfelelő legyen. A jelentkezéssel mindenki elismeri, hogy a túrára felkészült, kerékpárja jó műszaki állapotban van, a részvételre alkalmas.
 • A szervezők fenntartják a jogot, hogy a biztonsági szempontból nem megfelelő állapotú kerékpárost (alkoholos, kábítószeres befolyásoltság alatt áll stb.) és biztonságos közlekedésre alkalmatlan kerékpárral érkezőket (pl. nincs fék) mindenféle indoklás nélkül kizárják a túráról! Részükre a nevezési díjat nincs módunk visszatéríteni!
 • A túra a közúti közlekedés fenntartása mellett zajlik, ezért a KRESZ szabályainak betartása kötelező!
 • Fejvédő használata kötelező ! A KRESZ szabályainak megfelelően, első és hátsó lámpa, fényvisszaverő (láthatósági) mellény használata sötétedés után és rossz látási viszonyok között kötelező! Ezen kívül ajánlott tartalék belsőt, pumpát is magaddal hoznod, defekt bármikor előfordulhat.
 • A résztvevők a kijelölt útvonalon kötelesek haladni. Az ellenőrzési pontokon való áthaladás és a túrakártya érvényesítése kötelező.
 • A túrát minden időjárási körülmények között megrendezzük. Azesetben, ha a kedvezőtlen időjárás már veszélyezteti a túrázók biztonságos, balesetmentes közlekedését, új időpontot hirdetünk. Amennyiben az új időpont nem felel meg, úgy a befizetett nevezési díjat visszautaljuk, vagy egy későbbi rendezvényre történő jelentkezésnél jóváírjuk.
 • A túrán Magyarország autós térképe a mérvadó.
 • Esetleges sérülést, illetve a túra feladását a megadott telefonszámokon mindenképpen jelezd felénk! Műszaki probléma elhárítása (pl. defekt) önálló feladat (ha mégis megoldhatatlan technikai gondod akad, a megadott telefonszámokon értesítsd a szervezőket!)
 • A résztvevők beleegyeznek, hogy a túrán készült fotók, videofelvételek külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek. Megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.
 • Bármilyen kérdésed van a rendezvénnyel kapcsolatban a rolandrekreacio@gmail.com elérhetőségen felteheted.

Várunk szeretettel! A jó hangulatú bringás élményt és a csodás panorámával kápráztató útvonalat garantáljuk!

Weboldal: www.sportrekreacio.hu

E-mail cím: rolandrekreacio@gmail.com   

LETÖLTÉSEK
Ellenőrző pontok
Ellenőrző pontok
Ajándéksorsolás
Kövess minket a Facebookon!
Tour de Alföld
2022 Nevezési térkép - Tour de Alföld
A RENDEZVÉNY TÁMOGATÓI